Stuart Hogg: “Kicsit féltem, de ez az egyik legjobb döntés, amit meghoztam”

10 Feb 2021

Hogg szemében fénylik, ami rossz csapatot ígér szombaton régi csapatának, a Glasgow Warriorsnak. Néhány hónappal ezelőtt a kiváló osztályú hátvéd nem volt biztos abban, hogy érezné magát korábbi csapata ellen játszva, akinek színeiben kilenc népszerű évet töltött.

Most már alig várja, versenyelőnye élesebbé vált A Chiefs gyors indulása a Pool 2-ben. „A múlt szombati meccs után a klub körüli hihetetlen hihetetlen volt. Az egyetlen idegesítő dolog az volt, hogy újabb hetet kellett várni, hogy újra játszhasson. ”

Hogg már úgy érzi, hogy Anglia délnyugati részén talpra állt.Eltekintve attól, hogy kissé nem idegesíti az évszázados hagyomány, hogy a kátrányos hordók hordozása új helyi város, Ottery St Mary utcáin keresztül zajlik – „A feleségem megkérdezte tőlem, milyen volt, és én valójában küzdöttem a leírással” – ő jól elhelyezkedett, a szekrényén ragadt japán zászlók fölé emelkedve emlékeztetett Skócia kiábrándító világkupa-kampányára.

Azt lehet mondani, hogy Hogg, a nagy George Best nagyon távoli rokona a legmagasabb -profilja a skót válogatottnak, hogy Glasgow-tól délre költözzön, mivel Kenny Dalglish 1977-ben csatlakozott a Celtic-től a Liverpoolhoz. Ez a házasság jól sikerült, és Hogg is hasonlóan optimista. „Ez volt az egyik legjobb döntés, amit valaha meghoztam. Kicsit féltem, hogy lejöttem ide…meg kell tanulni mindenki nevét és felépítését, de a fiúk tárt karokkal fogadtak. Glasgow-ban a beton dzsungelben voltam, míg itt vagyok a botokban rengeteg vidékkel és friss levegővel. Családként letelepedtünk és nagyon élvezzük. ”

A határok büszke fiának ez jelentős plusz. Még az első szezonon kívüli útja Exmouth és Sidmouth trópusi tengerpartjain is furcsán terápiásnak bizonyult. “A tenger véresen fagy, de belementem a derekamig, és másnap a lábaim csodálatosnak érezték magukat – van módszer az őrületben.” Mindenekelőtt azonban élvezi a friss mentális ingert. „Szeretem, ha naponta kihívnak. Olyan családban nevelkedtem, amely hihetetlenül keményen dolgozik mindenért, amit kaptunk. Ez az, amit folytatni fogok az egész karrierem alatt.Mindig azt hiszem, hogy soha nem vagy a teljes rögbi játékos. ”

Esetében a legjobb rögbi játékának képlete egyszerű. Míg lenyűgözte az „hihetetlen” részletekre való odafigyelés az Exeterben – „Elég sokáig ülünk a találkozókon, de végül is ezért nyerjük meg a játékokat” – Skóciában 72 alkalommal való megjelenés és két Lions turné régen megtanította Hoggot, hogyan hogy maximalizálja tehetségét. „Nagy dolog számomra a rögbi élvezet. Amikor jól játszom, azért, mert boldog vagyok és jól szórakozom a barátaimmal. Ez sok labdaérintést, sok részvételt jelent a játékban. ” Ha ő, Henry Slade és Jack Nowell mind egyhangúan kattinthatnak, a Chiefs rajongói a mennyben lesznek. Facebook Twitter Pinterest Hogg és Jack Nowell együttesen hatalmas támadási fenyegetést jelenthetnek Exeter számára.Fotó: Alex Davidson / Getty Images

Ennek Skócia számára is előnyösnek kell lennie. Csakúgy, mint Finn Russellnél a Racing 92-nél, minden, ami segít a játékosainak javulni, bónusz a nemzeti edzőjüknek, Gregor Townsendnek. Ahogy Hogg fogalmaz: „Amikor elmondtam Gregornak, hogy szívesen lejönnék ide, örült nekem. Tudta, hogy minőségi oldalon fogok játszani, jól lesznek gondozva, és végül megtanulok olyan dolgokat, amiket visszavihetünk Skóciába, amelyek ott is javítanának minket. ”

Glasgow nem feltétlenül fogja így látni Szombaton segédedzőjük, Kenny Murray azt sugallja, hogy a Warriors szívesen kivizsgálja Hogg védelmét.A három héttel ezelőtti Worcesternél elmaradt pár csatározás nyilvánvalóan nem maradt észrevétlen, de Hogg ismét szembetűnő különbségeket mutat az Exeter hosszú távú rúgási lehetőségeivel szemben. éhségét is élesítette, miközben van egy másik jelentős oka annak, hogy Hogg 27 évesnél idősebbnek találja magát. A bordáira rá van írva gyermekkori barátja, Richard Wilkinson kezdőbetűi, aki tavaly áprilisban, 10 évvel ezelőtt tragikusan halt meg egy nagy sebességű autóbalesetben a határok országúton. Hogg, miután sziklát, papírt, ollót játszott társával az utasülésért, a hátsó ülésen volt, és a hátsó ablakának kényszerítésével sikerült kitámadni a felborult járműből.Azóta mindent megtett, hogy érzelmi támogatást nyújtson a Wilkinson családnak, és segített a vidéki utakon bekövetkezett halálesetek csökkentését célzó kampányban.

Ez a fajta szemlélet segíthet a régi barátok elleni játék pszichológiai akadályainak leküzdésében. ezen a hétvégén. Míg kapott egy üzenetet DTH van der Merwe-től, és elnézést kért egy eldobható megjegyzésért, miszerint Hoggot fel akarja vetni és szánra szánja, mind ő, mind az edzői tudják, hogy nyilvánvaló célpont. “Arra koncentráltunk, hogy a hétvégén jól játszhassunk számára” – erősíti meg Hunter. „Nyilvánvalóan nagy dolog neki.” A bontás | Franciaország megint komolyra fordul – de véget vetnek-e a hanyatlás évtizedének?További információ

Végül azonban Hogg új csapata igényeire koncentrál. „Úgy érezzük, hogy jó helyen vagyunk a múlt hét után, de itt az ideje a cselekvéseknek, amelyek ezt alátámasztják, és Európa vezető helyére helyezzük magunkat. Csak egyszer kvalifikáltuk magunkat a medencéből, így ez hatalmas motivációs tényező számunkra. ” Csinálhatunk egy pici ünnepi drámát, ha megverik Glasgow-t? „Itt van az almaborország, nem? Örülök, hogy kipróbálok egyet, remélhetőleg a hétvégi jó győzelem után. ”